dijous, 8 d’abril del 2010

La llegenda de la mà negra - El Menda

La Llegenda de la Mà Negra

Els meus pares en van explicar que fa molts anys, quan ells anaven al col·legi va sortir la història de la mà negra.

Aquesta història va sortir a nivell mundial en totes les escoles. La meva mare i el meu pare em diuen que tenien por fins i tot d’anar al lavabo sols i que anaven en grup. Un dia, la meva mare estava a la classe i de cop la llum és va apagar i tots els alumnes van començar a cridar. La professora intentava posar una mica de pau, però era impossible, el caos i la por estaven instal·lats al cos de tothom.

-Voleu fer el favor de no cridar, simplement se n’ha anat la llum i tornarà en un moment –deia la professora.

-No!!! -cridaven els alumnes- és la mà negra senyoreta. Últimament estan passant coses molt estranyes.

-Això són tonteries, i no m’estranyaria que algun graciós estigués fent tot això per perdre temps -els va respondre la mestra.

-Vostè cregui el que vulgui, però nosaltres sabem que això és cert –van afirmar els nois.

Era l’hora del pati i tots estaven fora del col·legi, però un grup de nois i noies és van quedar a classe. Aleshores, encara que ningú s’ho cregui, les taules van començar a moure’s i van començar a caure els llibres i les coses al terra. Tots els que estaven presents ens van quedar sense paraules, no podien ni cridar per que vingués algú.

Un altre dia, tot just quan començaven les classes, el director del col·legi no podia obrir les portes, semblava que les claus no eren del pany i van tindre que marxar tots a casa. Era dia d’exàmens i els professors van decidir fer-ho al pati, perquè ningú no fes cap bestiesa i digues que era la mà negre.

La veritat és que els grans no creien aquestes tonteries i estaven segurs que era coses d’algun graciós o varis per no fer classes i perdre el temps. Però els alumnes estaven cada vegada més convençuts que alguna cosa passava.

Alguns nens més grans i adolescents van començar a pensar en una espècie de societat secreta, dintre o fora de les aules. Seria la responsable dels fets inexplicables i l'encarregada d'acoquinar als covards. Podria estar formada pels propis nens alguns reconeixen haver participat en ella o sofert el seu poder, encara que es creu que podria involucrar també a adults.

Molts nens creuen també en una mà negra que apareix físicament en els serveis dels col·legis per a arrossegar-los canonades endins, potser cap a una mort segura, al ser invocada llençant tres vegades de la cadena del vàter. Són vivències de la primera infància que es recorden amb por.

Espero que aquesta història no sigui certa i que en el nostre col·legi no passi mai, perquè encara que els meus pares em diuen que avui pensen que tot va ser mentida, la veritat és que dóna una mica de por.

El Menda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada